Event info

Hier vind je alle informatie over het Urban Hero evenement, klik op een van de onderstaande tabbladen!

Locatie

Parcours

10 KM haven, duinen, strand en zee!

Ga de uitdaging aan en lever strijd tegen de Elementen aan de kust van Scheveningen. Naast spectaculaire hindernissen zal je de natuurlijke elementen als zee, zand en duinen moeten overwinnen!


Verover zelf het bikkelharde parcours welke je via de historische havens met haar imposante vissersvloot, veilinggebouw en visafslag op de mooiste locaties van Scheveningen brengen. Maak kennis met het land van de Scheveningse Vissers en haar Badgasten, strijd samen met alle Hero’s in een machtig mooi evenement en verleg je eigen grenzen! Het parcours van Urban Hero Obstacle Run is 10 KM lang!


Parcours Urban Hero Scheveningen


 

 

Startseries

7 startvakken starten tussen 12:00 en 15:00

Om een goede doorstroom op het parcours te waarborgen zullen de verschillende startvakken om de 30 minuten starten. Let op! Starttijden en indeling van de startvakken kunnen voorafgaand aan het evenement worden gewijzigd!


Het parkeren, inchecken, startnummer ophalen, omkleden, tassen afgeven nemen ongeveer 1,5 uur in beslag!


CrossFit Hero Workouts

De startgroepen van de Urban Hero Obstacle Run hebben hun naam te danken aan CrossFit “Hero” Workouts! Hero Workouts zijn vernoemd naar soldaten, politie agenten en brandweerlieden welke het leven lieten tijdens het uitoefenen van hun beroep en op deze manier worden geëerd voor het brengen van het ultieme offer. De CrossFit en Urban Hero community betuigd hiermee haar steun voor hen die zijn gevallen en zo een extra motivatie vormt de meest uitdagende work outs naar hun beste kunnen af te werken!


Urban Hero startvakken

 • Elite (wedstrijdvak) - 12:00 uur
 • Adrien - 12:30 uur
 • Bull - 13:00 uur
 • Carse - 13:30 uur
 • Dae Han - 14:00 uur
 • Forrest - 14:30 uur
 • Glenn - 15:00 uur

 

Evenemententerrein

Unieke locatie! F.A.S.T. Surfdorp

Het evenemententerrein van Urban Hero is op F.A.S.T. Surfdorp. F.A.S.T. (Free Architecture Surf Terrain) is een uniek surfdorp aan de boulevard van Scheveningen. F.A.S.T. zal het middelpunt zijn van de Urban Hero Obstacle Run. De run zal starten vanaf het terrein van F.A.S.T.! Er is een bar en restaurant op het terrein en uiteraard zijn de groovy beats van onze funky DJ’s niet te missen.

Meer informatie over F.A.S.T.Groovy Beats

Op het evenementen terrein is het na alle inspanningen van die dag bijkomen en nagenieten tijdens de Urban Hero Obstacle Run Club Cooldown! Goede beats en good vibes in de relaxte atmosfeer van F.A.S.T. Surfdorp!

 

Familie, Vrienden en toeschouwers

Urban Hero heet alle Familie, Vrienden en Toeschouwers van harte welkom op haar evenementen terrein op F.A.S.T. Surfdorp! Geniet samen van het spektakel wat deze mooie dag voor uw Hero’s te bieden heeft en nodigen u uit mee te doen aan een van de vele festiviteiten. Neem fans en familie mee, iedereen is van harte welkom en kunnen mee het evenemententerrein op. Naast de heerlijke catering van F.A.S.T. Surfdorp is er op terrein genoeg te zien en te beleven.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Scheveningen is perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Check voor een gedetailleerd reisadvies de website www.9292.nl. De dichtsbijzijnde tramhaltes zijn Vuurbaakstraat en Strandweg (beide lijn 11).


Eigen vervoer

Het evenement vindt plaats op F.A.S.T. Surfdorp aan het strand van Scheveningen ter hoogte van de Scheveningse Haven. Volg daarom vanaf de A12, A4 of A44 de verkeersborden Scheveningen Haven. Navigatie adres locatie evenement: Strandweg 1A, 2586 JK Scheveningen-Den Haag. Vlak voor F.A.S.T. ligt een parkeerterrein waar men tegen betaling kan parkeren. In het havengebied van Scheveningen kan men op veel locaties gratis parkeren.

Praktische informatie

Wat is de afstand van de Urban Hero Obstacle Run?

Het spectaculaire parcours van de obstacle run is 10 Km lang!

Kan ik me ook met een team inschrijven?

Ja, Urban Hero biedt de mogelijkheid om Bedrijven en Vrienden Teams gemakkelijk tot 10 personen in 1 keer in te schrijven. Er bestaat hiervoor echter geen extra korting op het inschrijfgeld.

Hoe laat start de eerste startgroep?

Startgroep “ELITE” start om 12:00!

Hoeveel tijd heb ik nodig om aan de start te verschijnen?

Het parkeren, inchecken, startnummer ophalen, omkleden, tassen afgeven nemen ongeveer 1,5 uur in beslag!

Hoe wordt er gestart?

Om een goede doorstroming van de deelnemers te waarborgen wordt er elk halfuur een startvak toegelaten op het parcours! De Urban Hero start dus in waves van honderden hero's per keer!

Zijn er prijzen te winnen?

Nee

Is er individuele tijdsregistratie?

Er is geen individuele tijdsregistratie

Hoe verkrijg ik mijn startpakket?

Bij aankomst op het evenementen terrein kan je vanaf 10:00 uur op vertoon van je inschrijfformulier en identiteitsbewijs bij de deelnemers registratietent je startpakket ophalen. Zorg ervoor dat je een ID-kaart, paspoort of een rijbewijs bij je hebt.

Wat zit er allemaal in het startpakket?

Een startpakket bevat:

 • Startnummer
 • Origineel Urban Hero Cool Dry Perfomance T-shirt
 • Urban Hero Sticker
 • Sticker voor de garderobe
 • Info

Zijn er verzorgingsposten onderweg?

Onderweg bevindt zich 1 verzorgingspost op het parcours.

Moet je kunnen zwemmen?

Ja, in het parcours zitten hindernissen met water en is zwemvaardigheid dus een vereiste!

Wat trek ik aan?

Het is hardlopen, klimmen, kruipen en springen. Trek voor optimale warmte en vocht regulering functionele kleding zoals bijvoorbeeld een thermo shirt en idem running tight, daarnaast adviseren wij stevige sportschoenen met grove zool. Spikes en voetbalschoenen vallen niet onder de categorie grove zool een zijn daarom verboden!

Is er een bewaakte garderobe?

Ja er is een bewaakte garderobe aanwezig. Er worden alleen gesloten tassen aangenomen.

Is er kleedruimte aanwezig?

Er zijn op het terrein aparte omkleed faciliteiten voor mannen en vrouwen aanwezig!

Zijn er douches aanwezig?

Er is een beperkte gelegenheid om jezelf af te douchen (Wash & Go)!

Zijn mijn fanclub en toeschouwers welkom op het evenement?

Neem fans en familie mee, iedereen is van harte welkom en kunnen mee het evenemententerrein op. Naast heerlijke catering is er op en om het evenementen terrein genoeg te zien en te beleven.

Hoe kan ik op de hoogte worden gehouden van de Urban Hero Obstacle Run?

Like ons op Facebook

Ik ben verhinderd, kan ik mijn startnummer overschrijven?

Startbewijzen zijn persoonlijk en kunnen niet worden overgeschreven.

Is het mogelijk om mijn registratie te cancelen?

Het is helaas niet mogelijk je registratie te cancelen.

Is er een minimum leeftijd om mee te kunnen doen aan de Urban Hero Obstacle Run!

Iedereen die op de dag van deelname 18 jaar of ouder is kan meedoen.

Is er specifieke informatie voor de pers?

Er is een speciale media map voor de pers beschikbaar, meldt je hiervoor aan via de website!

Kunnen alleen topsporters meedoen aan de Urban Hero Obstacle Run?

Nee, iedere geoefende sporter die regelmatig traint kan meedoen!

Wanneer sluit de inschrijving?

Inschrijven via de website kan tot een dag voor het evenement. Op de dag van het evenement kan men zich bij de inschrijfbalie nog inschrijven tegen het last-minute tarief van €50.

Waar zijn de startgroepen naar vernoemd?

De startgroepen van de Urban Hero Obstacle Run hebben hun naam te danken aan CrossFit “Hero” Workouts! Hero Workouts zijn vernoemd naar soldaten, politie agenten en brandweerlieden welke het leven lieten tijdens het uitoefenen van hun beroep en op deze manier worden geëerd voor het brengen van het ultieme offer. De CrossFit en Urban Hero community betuigd hiermee haar steun voor hen die zijn gevallen en zo een extra motivatie vormt de meest uitdagende work outs naar hun beste kunnen af te werken!